buzzlightyear_high[1]Voor velen heeft “space” een aantrekkingskracht die de zwaartekracht opheft. Persoonlijk heb ik dat niet zo. Ik hoef niet perse een “reis naar de maan”.  Je komt het wel steeds meer tegen, en dan bedoel ik niet de commerciële reizen, maar juist de kleinschalige projecten. En dan vooral de nadruk op klein! Meer en meer scholieren / studenten bouwen hun eigen raket, of nog populairder, een weerballon. Vervolgens een telefoon of camera koppelen en de reis kan beginnen. Het mooie is natuurlijk dat je beelden kan krijgen die 13-in-een-dozijn-uniek zijn. Maar goed, zijn ook niet alle vakantie kiekjes al eens gemaakt?

Een hele mooie die ik tegen ben gekomen, een lego mannetje 80.000 feet (= 24.38400 kilometer) boven het aard oppervlak. De held is nu weer terug op aarde!
[iframe src=”http://www.youtube.com/embed/MQwLmGR6bPA” height=”315″ width=”560″]
Verder natuurlijk nog vele andere hobby projecten.

En die 80.000 feet van het lego mannetje, da’s best veel, maar als we kijken naar infinity (and beyond). Een lange, lange, lange infographic van de BBC vertelt het verhaal.

[iframe src=”http://ebovanderbroek.nl/playground/space.html” height=”500″ width=”100%”]

 

 

En hoe we hierbji komen? Tsja…

Op 22 april start KLM een wereldwijde actie, waarmee je kans maakt op een vlucht de ruimte inZe lanceren een ‘high altitude’ ballon in de Nevada woestijn. Het enige wat je hoeft te doen is te raden waar de ballon zijn hoogste punt bereikt. De winnaar ontvangt een reisje naar Curacao en een ticket aan boord van het zero gravity SXC Lynx Spacecraft. Met bovenstaande informatie van de Lego-man en de infographic van Space meot het toch lukken een goede inschatting te maken!

[iframe src=”http://www.youtube.com/embed/SmmyZa4nvzU” height=”315″ width=”560″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *