Muhammed Ali: Inspiratie Speech

inspiratie quotefly like a butterfly, sting like a bee – hands cant touch what the eyes can’t see!

Niet alleen de beste boxer aller tijden, maar ook een mooi prater (toen dat nog vloeiend ging). Muhammed Ali geeft een hier een mooi staaltje van taal gebruik. Dit is een zelf motiverende inspiratie speech waar je als tegenstander wel bang van wordt. En het mooie? Er zit geen grote agressie en ge-“fuck” in de woorden, maar liefde voor zijn sport en een passie voor de arbeid die hij zelf heeft geleverd.

Ik heb de speech horen omschreven worden als één met vlinderwoorden. Ze fladderen bij Ali uit zijn mond. Tak Tak Tak Paaaaaaaaaaaaaaaam Tak Tak… Alsof hij al staat te dansen in de ring.

bad dude! fast!

I done wrestled with an alligator, I done tussled with a whale, only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I’m so mean I make medicine sick

Maar ook, wat een heerlijke humor! Ik heb gisteravond het licht uitgedaan en lag in bed voordat de kamer donker was, zo snel ben ik!

fan

Ik ben geen box fan, zal het ook niet snel worden. En als ik het al zal worden dan zal ik Muhammed Ali nooit zien boxen, behalve in oude beelden. Maar dat iemand met zoveel liefde over de harde arbeid die hij moet verrichten kon spreken. Het maakt mij duidelijk waarom hij geen Cassius Clay bleef.

Hou jij wel van boxen? En wil je (toen nog) Clay zien winnen? Hieronder de match waaraan hierboven wordt gerefereerd.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *