Vette Pech, Fietssleutel Weg

Sinds ik in Deventer werk ga ik niet meer dagelijks (of in ieder geval regelmatig (zeker bij mooi weer ( en als ik niet te laat ben (ok, af en toe)))) op de fiets naar het werk. Dit merk ik natuurlijk in de benen als ik op de racefiets of spinningbike stap (of de weegschaal, om het even). Een beetje Jan Ullrich (zie tip 4) ben ik wel uit de winter gekomen, maar dat moet er wel af kunnen.

Mijn degeneratie als woon-werk-fietser kent echter nog een vervelend gevolg. Een standaard gewoonte van de fiets op slot zetten en het sleuteltje opbergen is op de één of andere manier ook uit mijn systeem verdwenen. Althans, het op slot zetten van de fiets is nog wel gelukt en eigenlijk het sleutelje opbergen ook. Alleen is het sleuteltje dusdanig goed opgeborgen dat ik bij het NS station mijn fiets eerst een week heb laten staan en nu het dure AXA slot laat doorsnijden. Een beetje fiets heeft tegenwoordig namelijk geen rikketik slot meer!

Mijn nieuwe slot krijgt gelukkig ook een reserve sleutel… dat scheelt ook! Nu nog een plekje vinden om die op te bergen. Want, sinds ik niet meer in Amsterdam woon is het in bezit komen van een fiets een stuk lastiger (en vooral ook duurder geworden).

One thought on “Vette Pech, Fietssleutel Weg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *