De essentie van een boek is natuurlijk dat je het gaat lezen. De wereld van Harry Potter was in mijn verbeelding toch echt mooier dan in de films. Aan de andere kant, door De Aanslag te zien las het boek herkenbaarder. Sommige verfilmingen zijn zonde van de zendtijd, soms kijk je liever de film dan überhaupt het boek te lezen (sorry Stephen King (IT)) en alhoewel ik nog ergens een hele reeks boeken van Ian Fleming heb staan, ze films heb ik allemaal gezien, de boeken niet allemaal gelezen.

En nu dan, in de aankondiging Joe Speedboot van Tommy Wieringa wordt dan toch verfilmt las ik in diverse media. Hartstikke leuk, ben heel benieuwd naar deze boek verfilming. Het is een schitterend boek en erg verfilmbaar denk ik. Hopelijk maken ze er wat moois van!

Nog meer boeken verfilmen!

En met het lezen van zo’n bericht kijk je even in de boekenkast en denk je, welke boeken zou ik nou nog wel willen verfilmen?

Met stip op één staat de reeks van boeken van J.B. Schuil (de AFC’ers, Jan van Beek, De Katjangs en Hoe de Katjangs op de kostschool van Buikie kwamen), zo oud als de kont van Sinterklaas, maar jeugdsentiment en ik denk heel goed om te zetten in een prachtige serie of meerdere films. (groot denken).

Voor de goede detectives, met prachtige landschappen en deze keer niet Scandinavisch. Dan toch ook maar de boeken van Deon Meyer. En wellicht ook nog Charles Lewinsky’s boek Andersen en DJ – Kluun. De muziek is er al 🙂

De Kunst van het veldspel staat al heul lang op de rol, maar of die film er ooit komt. Ik ga wel kijken…

En hoewel nog aan het lezen, ik denk dat de film het ook goed zou doen; Willem die Medoc maakte. Maar dat is dan wellicht ook omdat ik wel van een film hou die in wat oudere tijden speelt.

Aanraders, boek en film!

Tot slot nog enkele aanraders zowel in boek als film 🙂


Nog meet tips? Ik hoor het graag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *