Boekreview: De 13e discipel – Deepak Chopra

Een geheim dat de (geloofs) wereld kan veranderen. De 13e discipel is een slim verweven boek van fictie en geloof. Wat is er namelijk waar en wat niet? Waar geloof jezelf in? Wat is geloof?

Als een zuster verdwijnt uit een klooster ontvangt haar nicht een geheimzinnig pakket en brief. De nicht (Mare) gaat op zoek naar haar tante en komt, samen met een sceptisch journalist in aanraking met een mysterie. Uiteindelijk komen de twee samen met enkele anderen in een zogenaamde mysterieschool (link 1) (link 2) en ontdekken het geheim in/achter het geheimzinnige pakket.

Deepak Chopra is niet een reguliere rechtdoorzee roman schrijver. Hoewel hij heeft meer dan vijftig boeken heeft geschreven is hij meer en auteur op op het gebied van zingeving en een van de belangrijkste leraren die de oosterse wijsheden doorgeeft aan de westerse wereld. 

De 13e discipel bevat dan ook meer dan alleen het verhaal over de zoektocht van Mare, het is ook een handleiding voor een zoektocht die jezelf kan uitvoeren. Verlichtende waarheden over Jezus, zijn volgers en vooral over de tijdloze kracht van het geloof zin hierin een leidraad. Maar da’s dus allemaal niet echt aan mij besteed 🙂 , dus als roman, prima te doen.

Leuk boek hoor, leest ook makkelijk weg, maar deze levenswijsheid is niet helemaal mijn ding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *