Boekreview: De 5 frustraties van teamwork – Patrick Lencioni‎

Naast de non-fictie boeken lees ik ook, regelmatig, zogenaamde business boeken. Ik geef er direct bij toe, de meeste input voor werk gerelateerde zaken haal ik uit blogs, whitepapers en andere online kanalen. Waarom een heel boek lezen als de essentie vaak terug te brengen is naar enkele pagina’s, infographics, etc. Maar goed, als ik ze dan wel lees, moeten ze natuurlijk wel een boekreview krijgen.

De 5 frustraties van teamwork – Patrick Lencioni‎

De vijf frustraties is een ander business boek dan de meeste die ik heb gelezen. De hoofdpersoon, Catharina, komt in een leidinggevende functie in een team dat als los zand aan elkaar hangt. In de loop van het verhaal zijn de frustraties verwerkt en deze worden allemaal benoemd. Grappige aan het boek is dat het verhaal herkenbaar is (voor mij in elk geval) en het boek leest als een roman. Geen droog onderzoek, geen collectie van namedropping en voorbeelden maar een leuke opbouw waarbij je soms zelfs een cliffhanger tegenkomt. Makkelijk weg te lezen al met al. En zeker een aanrader als je meer wilt weten of werken met en in teams.

De theorie

Uiteindelijk is het wel een management boek, dus gaat het vooral om de techniek die behandeld wordt. Een mooie piramide met de vijf frustraties en daartegenover de “oplossingen”. De theorie wordt, na het verhaal, nog aangehaald en verder uitgelegd. 

Gerelateerde afbeelding

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *