Boekreview: Playground – Lars Kepler

Lars Kepler is wellicht bekend als schrijver van de boekenreeks over inspecteur Joona Linna. En hoewel ik in eerste instantie het boek ook ben begonnen als zijnde een nieuwe “Joona Linna” kwam ik er al rap achter dat het hele personage Joona Linna niet meedoet in Playground. Wel weet (of eigenlijk weten; Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Alexander en Alexandra Ahndoril) Lars Keppler ook met dit verhaal echter te boeien. 

Playground

Playground vertelt het verhaal van luitenant Jasmine Anderson. Tijdens een NAVO missie ziet ze de dood in de ogen, sterker nog, ze is dood, even althans (hartstilstand) en bevindt zich in het rijk tussen leven en.. nou ja, de “echte dood”, zeg maar. Jasmine is zo onder de indruk dat ze na “terugkeer” in het leven dit rijk niet met rust kan laten en uiteindelijk haar baan, vriend en zelf kind dreigt te verliezen. Om alles recht te breien gaat het nog meer fout en raakt ze, samen met haar moeder en haar zoon, betrokken bij een auto ongeluk. Wederom een hart stilstand, met bezoek aan het tijk tussen leven en dood. Als later blijkt dat haar zoon een operatie moet ondergaan en daarbij zijn hart tot stilstand wordt gezet raakt Jasmine in paniek en zal ze nogmaals naar de andere kant moeten om haar zoon op de juiste manier te begeleiden, terug naar het leven. Ben je er nog? 

Flinterdun

Als ik eerlijk ben, een flinterdun fantasie verhaal, maar toch, het raakte me en bleef lezen tot bijna de laatste pagina. De laatste opsomming moet er even bij om het verhaal af te maken, maar heeft weinig toegevoegde waarde. De strijd die gestreden wordt in het schimmenrijk leest lekker weg, boeiend genoeg. Als je echt een fan bent van Kepler; lekker lezen. Maar een aanrader? Nee, ga dan voor een van de Joona Linna boeken

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *