Bibliotheek 2.0

Social Library 1Zo’n zes jaar geleden had ik een idee. De website www.mijntrainingen.nl stond wel, het was tijd voor een vervolgproject. En toen kwam ik op Bibliotheek 2.0, “een persoonlijk bibliotheek systeem”. Het idee was simpel, zet je eigen boekenkast online en meldt je aan, vervolgens kunnen vrienden bij jou in je boekenkast kijken en zien of ze er een leuk boek bij zien staan. Boeken lenen bij je vrienden, hoe simpel.

Ik heb het idee nooit echt uitgewerkt. Een draft van het idee, een database structuur, een of twee wireframes, maar verder ben ik nooit gekomen. Ja, een eervolle vermelding op deze website bij mijn projecten, maar bibliotheek 2.0, nee, helaas.

IMG_0913 Bibliotheek 2.0 Bibliotheek2.0-1
 
Social library 3 Social library 2 Social Library 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Daar is hij dan! Bibliotheek 2.0

En kan ik dan nu melden dat hij er wel is? Jawel hoor, alleen niet door mij ontwikkeld. via via kom ik achter de leuke App BSKY. Eigenlijk precies zoals ik het heb bedoeld. Ok, in 2011 nog niet als App, maar toch.

Ik raadt bij deze dan ook alle boekenlezers de App KBSY aan

 

Lessons Learned?

En wat heb je nu geleerd Ebo? Goede ideeën zijn leuk, maar nog leuker is het om er ook echt iets mee te gaan doen. Met www.mijntrainingen.nl heb ik een leuk projectje gehad (reeds lang en breed aan alle kanten ingehaald door de Runkeepers en Strava’s van deze tijd, maar toch, in 2009 best een goed idee).

We hebben intussen wel weer een nieuw idee. Toch maar op gaan pakken, voordat het dadelijk door een ander is weggekaapt. En wie weet. Wellicht komen de websites www.showroomtijden.nl enwww.potentieleklant.nl binnenkort ook met een mooie “2.0” oplossing in het RTL journaal.

Nog meer geleerd? JA! Ik heb ook geleerd dat programmeren echt een vak op iedere school moet worden, want alleen dan zullen meer mensen sneller hun ideeën durven en kunnen uitwerken, want heden ten dage gaat het merendeel van de (disruptieve) ontwikkelingen toch via een digitaal kanaal.

Iemand met me samenwerken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *