Verstandskies trekken! IQ reducering?

tandartsDrie keer ben ik bij mijn huidige tandarts geweest. Drie keer, en hij weet van aanpakken! Waar mijn vorige tandarts er zeven jaar over deed om twee verstandskiezen eruit te krijgen is mijn huidige gebids specialist na 1 jaar al een kies gevorderd en staat nummer twee reeds in de planning. De koning van het verstandskies trekken!

De pret van het kiezen trekken begint bij mij met m’n 2e verstandskies. Nu bijna anderhalf jaar geleden. Bij een reguliere halfjaars-controle ” was het nu toch wel tijd om hem er maar uit te halen”… Niet onverstandig gezien het feit dat er bij tijd een wijlen inderdaad wel een pijn stoot door de kies trok. Het “even eruit halen” werd echter een expeditie van een dag. De kroon brak, de wortels bleven, de tandarts had een vol schema (ik ga voor half jaars controle altijd rond een uurtje of 8 ‘s ochtends) en ik een mond met een kroon minder, maar de wortel, ach… een week lang anderhalf keer je eigen gezicht zien in de spiegel, ‘t is zowaar geen pretje!

Kort geleden had ik mijn 2e afspraak bij mijn nieuwe (verhuist naar Arnhem) tandarts en jawel, omdat mijn kiezen zeer waarschijnlijk in 2048 toch wel erg zullen gaan rotten is het preventief tandheelkundig technisch gezien toch beter om a.s.a.p. een afspraak te plannen voor verstandskies trekken.

Aldus geschiedde, althans, de helft van twee, een kies eruit… met angst en beven zag ik het tegemoet. Voor het eerst in zeg 25 jaar was ik weer oprecht bang voor de tandarts! Na een spuit en 300 tellen was het echter gepiept… geen helse pijnen, geen opgezwollen wangen, geen achtergebleven wortels! Mei 2010 gaat nummer 2 (4), of eigenlijk L18 eruit. Tijdens een reguliere controle, dus om 8 uur in de ochtend… ik ben er klaar voor!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *