Om ziek van te worden

Het internet… een prachtige oplossing voor zelf onderzoek! Terwijl je helemaal niets mankeert kunt je op één website een totale rolberoerte ontwikkelen!

Gewoon, voor de gein en omdat het kan! Sinds ik mijn ogen (nou ja, bijna) heb geopend ben ik gezegend met een blauw en een groen oog, dat wil zeggen, de irissen. Klinkt sexy en ja zeker, dat is het ook! 🙂

Als ik echter de medische benaming van stal haal dan is het in eens een stuk minder romantisch om in mijn ogen te kijken, dan heb ik namelijk Heterochromie. Twee verschillend gekleurde ogen is zeer zeldzaam (komt bij mensen ongeveer 4 op de 1.000.000 mensen voor) en wordt heterochromia iridis genoemd.

Kleurverschil in één oog komt wat vaker voor en wordt heterochromia iridum genoemd.  Gaat gepaard met doofheid… huh?!

Gelukkig zijn er naast mij, ook nog wel wat bekende personen met heterochromie

En dan heb ik naast deze heerlijke aandoening ook nog last van Astigmatisme, oftwel een oogaandoening waar bij het menselijk oog een optische afwijking aberratie vertoont. Met andere woorden, een cilindrische afwijking…

Ik stop maar even met Wikipedia en opzoeken van medische termen, twee kleuren ogen, klint niet sexy maar een stuk beter dan Heterochromie, dank u wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *