Intussen is de actie alweer over, het boek vol en kunnen we weer overal boodschappen doen. Het AH voetbal boeken doen het al jaren goed. En sinds enkele ook bij ons in het huishouden.

Het concept is natuurlijk ook simpel, doe boodschappen en bij elke tien euro ontvang je een batch met plaatjes. Beetje ruilen, opa’s en oma’s inzetten voor de extra plaatjes en af en toe wat extra zakje smokkelen bij de zelfkassa en hop, het boek is alweer vol.

Panini, meesters van de voetbalplaatjes

Hoe anders ging dat vroeger?! Toen je de plaatjes nog moest kopen. De Panini voetbal boeken van vroeger. Ik heb er twee thuis liggen. Eredivisie en eerste divisie samen. Nog geen dames te bekennen. En veel, heel veel missende plaatjes. Waarom? Je kocht de zakjes met plaatjes, met je zakgeld. Voordeel was dan weer wel dat je een heel seizoen kon sparen, niet enkele weken. Nadeel was dus ook, een hele berg met plaatjes had ik niet, ruilen gebeurde weinig en opa en oma, tsja, die vroeg je voor je verjaardag liever een echte bal dan plaatjes.

Mark, Ruud en Ronald.

Dus staar ik nu naar half gevulde bladzijdes met oude helden, sommigen alleen bij naam, anderen met foto. Helden om hun daden, sommigen helden om hun foto, kapsels alsof ook toen de kappers een lockdown hadden. Clubs van weleer (FC Wageningen, Haarlem). Ach, de weemoed.

Blader ik nu door het AH Voetbalhelden boek dan zijn het toch vooral jochies, zeker in vergelijk met de mannen van mijn Panini albums uit 80 en 84!

Een psychiater zou misschien zeggen, kijk eens op Marktplaats, daar kun je onvoltooide dromen kopen…

FUT card en NBA topshot

Naast het AH Voetbalhelden boek is het tegenwoordig ook helemaal hip om een eigen FUT-card te hebben. Waarom? Geen idee… maar bij deze…

En nog hipper dan? NBA Topshot… ik ga het nu niet uitleggen, maar het idee is dat je digitaal gaat sparen. Wat dan? Prachtige NBA (Amerikaans basketbal) momenten. Een SLAM dunk, of mooie 3-punter. En die spaar je en kunt je verhandelen. Eeeuh… en ja, er zijn al heel veel dollars van portemonnee gewisseld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *