Doe ff relax! Over de kracht van upselling…

saunaEen heerlijk dagje relaxen in een wellness resort, heerlijk en uiteraard meer dan verdiend. Een mooie aanbieding ook, dagje sauna voor €35,- p.p. inclusief diner. Beter, want normaal is de entree al €31,-. Dus ben je voor €70,- mooi een dagje “relax”. Maar ja, daar zit je dan in je badjas. De hele dag… en alleen maar water drinken, da’s ook niet relax! Dus doet u maar een wijntje. En een portie bitterballen, we zijn aan het relaxen. En dat lopend buffet, een drankje erbij? En een kopje koffie of thee? Lekker hoor.

Hoe sneaky, aan het einde van de rit ben je geen €70,- lichter (en een kilo lichaamsgewicht in vocht), maar €120,- (en een halve kilo, want die bittenballen gaan toch echt wel ergens zitten…).

Niet dat ik klaag, absoluut niet, ik vind het knap, slim en een goed doordacht idee! Hengel mensen binnen met een mooi zomeraanbod en laat heel ongemerkt de rekening oplopen. En omdat alles op een bandje wordt afgescant heb je niet eens in de gaten wat je nu allemaal exact aan het uitgeven bent.

De kracht van upselling… een mooie binnentrekker, een flink aantal “extra’s” en uiteindelijk nog relax de deur uit lopen en er vrede mee hebben. Applaus voor de Nederlandse Wellness resorts!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *