Het kan dus echt!

Wie kent het niet? Die droom vroeger, dat je in het voetbalstadion zit en dat er een speler geblesseerd raakt en dat er een invaller moet komen, de reserve bank is natuurlijk leeg dus hebben ze iemand uit het publiek nodig en dan kiezen ze… juist! Jou! En jij bent natuurlijk ook de held die scoort, de beslissende pingel pakt en zodoende de held van de dag wordt.

Nou ja, niet iedereen heeft die droom gehad natuurlijk (of stiekem wel?). Ik had hem wel. Wellicht aangewakkerd door het verhaal van Eddy Loomans (jaja, de AFC’ers, van kaft tot kaft, meerdere keren). Een droom die bij nooit is uitgekomen, maar laat je er niet van weerhouden de droom niet te hebben…

Het kan dus echt

Afgelopen week is het onwerkelijke werkelijk geworden. Weliswaar niet op het voetbal veld, maar een ijshockey wedstrijd in de NHL staat toch ook best hoog aangeschreven… want, wat wil het geval…

Afgelopen weekend maakte de 42-jarige Dave Ayres zijn debuut op het hoogste niveau van het Amerikaanse en Canadese ijshockey. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat Dave de Zamboni bestuurt en niet op de spelers lijst stond bij één van de twee spelende ploegen.

Maar goed, als alle keepers geblesseerd zijn… dan… tsja, dan kijken ze of er nog een alternatief is… en dat is dan niet een speler van de bank op de goal.

En deed Dave het een beetje ok? Jazeker! Dankzij enkele reddingen weet zijn team zelfs te winnen!

De meeste dromen zijn bedrog, maar deze dus toch niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *