Summercamp: 5 Dingen die je niet aan je baas moet vertellen

zwijgenAls je een positieve relatie wilt met je leidinggevende, is het verstandig je te realiseren dat je sommige dingen echt beter voor je kunt houden.

1. Zeg nooit maar dan ook nooit dat de business voor jou onbekend terrein is.

De baas kan het verzinnen, jij kan het realiseren. Tuurlijk zullen er beren op de weg zijn. Maar jij weet de oplossing, daar ben je toch voor

2. Er is maar één oplossing

“Mensen ontwikkelen soms zo’n sterke voorliefde voor een bepaalde technologie, of programmeertaal, of fabrikant, dat het bijna een religie wordt. Maar er bestaat gewoonweg geen oplossing die altijd de juiste is voor alle situaties,” zegt Neal Puff, CIO voor Yuma County, Arizona. “Vermijd zo’n houding dan ook. Anders is het resultaat dat mensen je gaan zien als een obstakel, of een horde. Ze zullen denken dat je het gewoon altijd alleen op deze manier wilt doen en nooit op een andere.”

3. Lelijke dingen over je collega’s

Het is een eenvoudige regel, die gemakkelijk vergeten wordt wanneer jij  (en of je team) met een gemiste deadline of een falend project worstelt. Maar denk goed na voor je naar anderen gaat wijzen, want gewoonlijk willen werkgevers daar niets over horen. Vooral niet als je nog niet geprobeerd om de zaak zelf op te lossen.

4. Kan niet

Simpel: voor de baas, alles kan (zie punt 1)

5. Verrassing!

In het werk hebben mensen (dus ook bazen) een hekel aan verrassingen. En dan met name aan onaangename verrassingen. Dus zeker slecht nieuws kun je beter eerder brengen dan later. Of dat de via-via de baas ter oren komt.

“Snelle hulp kan een klein probleem klein houden, zodat zaken niet echt ontsporen”

Meer officehacks? Met regelmaat zal ik tijdens het Summercamp nieuwe artikelen plaatsen. Hou de site dus in de gaten. Weten of er nog meer voor jou bij zit? Kijk dan bij alle artikelen over Summercamp: Officehack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *