Summercamp: Budget: hoe krijg je wat je nodig hebt?

stukje-taartIn tijden van crisis zijn budgetten schaars. Hoe krijg jij de budgethouders zover dat ze toch investeren in jou project, idee? 6 tips om je budget te krijgen.

  1. Begrijp de behoeften van je baas. Wat willen de directieleden (op het niveau van het totale bedrijf, niet slechts met dit project)? Wat is hun geschiedenis van successen en mislukkingen? En hoe bepaalt dit hun toewijzingsbeslissingen?
  2. Blijf ter zake: wees van meet af aan helder en expliciet over de voordelen van je voorstel.
  3. Laat een oplossing zien. Bied opties qua investeringsniveau en laat zien wat de impact is als er voor een goedkopere of duurdere oplossing wordt gekozen.
  4. Heb het vooral over eindresultaten, niet over je persoonlijke competenties en carrièretrajecten. Je baas wil vooral weten wat hij van je krijgt, niet zozeer wat je capaciteiten zijn.
  5. Vertel het in termen van euro’s.
  6. Zorg ervoor dat de beslissers je staat van dienst kennen. Managers die in het verleden goede prestaties hebben neergezet, hebben drie keer zo veel kans om hun budget goedgekeurd te krijgen.

Meer officehacks? Met regelmaat zal ik tijdens het Summercamp nieuwe artikelen plaatsen. Hou de site dus in de gaten. Weten of er nog meer voor jou bij zit? Kijk dan bij alle artikelen over Summercamp: Officehack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *