average-joes-t-shirt-hr[1]Voor elke Steve Jobs zijn duizend Stephan Hobs. Voor elke Mark Zuckerberg zijn er duizend Jack Zuckermans. Wie die Hobs en Zuckermans zijn? Geen idee!

En ondernemer James Altucher weet het net zo min. Wat Altucher wel weet / meent te weten. Dat hij zelf erg middelmatig is, met in zijn carrière evenveel voor- als tegenspoed.
Altucher is dus middelmatig, net zoals de meerderheid van de bevolking.

Voor een middelmatig iemand is Altucher echter uiterst effectief:
Auteur van zeven boeken, verschillende bedrijven uit de grond gestampt en verkocht, schrijft voor de Financial Times en The Huffington Post en heeft een populaire blog over geluk en succes.

Dus, voor het overgrote deel van ons allen (de middelmatigen), 7 tips!

  1. Begrijp waarom je uitstelt. Er is een reden voor je uitstelgedrag.

Misschien werk je te veel en heb je dringend een pauze nodig of misschien ben je bezig met iets dat je beter delegeert. Mensen zoals Steve Jobs waren controlefreaks die nooit een pauze nodig hadden. Dat geldt niet voor de meesten onder ons. Luister dus naar je lichaam en weet waarom je iets uitstelt.

  1. Zweer multitasking af.

99% van de bevolking behoort niet tot de top 1% die uitstekend kan multitasken. Doe slechts één zaak tegelijk en wend daarvoor al je concentratie aan. Mideelmatigen moeten (volgens Altucher) leren ‘zero-tasken’: soms is het beter om stil te zijn en nergens aan te denken, want uit stilte, niet uit paniek, vloeit creativiteit.

  1. Leer uit je fouten.

Elke tegenslag biedt twee lessen voor de toekomst: hoe die fout niet opnieuw te maken en hoe psychologisch om te gaan met tegenslagen. Maak je levensmotto van de slogan “blijf falen tot je per ongeluk niet meer faalt”.

  1. Steel ideeën.

Altucher heeft in zijn hele carrière nog nooit een origineel idee gehad. Dat is echter niet nodig. De beste nieuwe ideeën zijn immers combinaties van bestaande ideeën. Dat geldt zelfs voor Facebook (internet + stalken), Twitter (internet + oude SMS-principes) en eBay (e-commerce + veilingen).

  1. Netwerk met mate.

Iemand die geen relaties opbouwt met anderen is gedoemd om te falen, maar het is ook mogelijk om te veel tijd in je netwerk te investeren. Een goede dagindeling is op zich al moeilijk genoeg – fulltime netwerken na je uren is niet aan iedereen besteed en levert niet noodzakelijk hoge returns op.

  1. Doe alles voor een ‘ja’.

Altucher beschrijft zichzelf als een gemiddelde verkoper en een slechte onderhandelaar. Hij heeft talloze malen geld verloren aan deals, maar een ‘ja’ van een belangrijke klant kan je hele onderneming van de ondergang redden, zelfs al is die bepaalde deal niet zo winstgevend als je had gehoopt.

  1. Leer mensen kennen.

Volgens Malcolm Gladwell kan je correcte oordelen vormen over mensen in enkele seconden. Middelmatige mensen hebben echter veel meer tijd nodig. Het Advies van Altucher: luister naar mensen, sympathiseer met hen en leer hen kennen vooraleer hen te vertrouwen of af te schrijven.

Middelmatig zijn betekent niet dat je de wereld niet kan veranderen. Streef naar de grootsheid, maar wees altijd eerlijk met jezelf en overschat je eigen vaardigheden niet.

via: http://www.express.be/business/nl/hr/de-7-gewoontes-van-zeer-effectieve-middelmatige-mensen/186439.htm

Meer officehacks? Met regelmaat zal ik tijdens het Summercamp nieuwe artikelen plaatsen. Hou de site dus in de gaten. Weten of er nog meer voor jou bij zit? Kijk dan bij alle artikelen over Summercamp: Officehack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *